Aikido Shinki Rengo

Despre Aikido Shinki Rengo Sibiu

Text : Michael Daishiro Nakajima, Shihan

Stilul nostru se numește Shinkiryu („Shinki” = energie divină primară a vieții; „ryu” = curent sau stil). Shinki ca origine a Ki este scopul final pentru care ne străduim.În timp ce Morihei Ueshiba a subliniat foarte mult aspectul divin-religios al Ki, ne lipsește în mare măsură această conștientizare în rândul reprezentanților Aiki-Budo de astăzi.

EU, Aiki Budo este doar o jumătate de lucru dacă nu întrebi conștient despre originea Ki. De aceea, subliniem și meditația ca modalitate de cercetare și urmărire.

Shinki corespunde cu ceea ce este reprezentat ca Shiva în hinduism și ca Duh Sfânt în creștinism. Nu este doar o forță cosmică numinoasă a naturii, ci și măreția care este originea și creatorul fenomenului de persoană din lumea noastră.

Aceasta nu este doar o persoană în sensul unei persoane umane. Dar asta nu este mai puțin decât o persoană umană, ci într-o anumită măsură super-persoană. Aici se află tocmai divinitatea lui Shinki, căreia îi atribuim nu numai o putere superioară, ci tocmai cea mai înaltă iubire care cuprinde universul, așa cum a făcut Morihei Ueshiba. Este vorba de unitate cu acest Shinki.

Efortul de a realiza unitatea cu Shinki străbate toate exercițiile (tehnici, exerciții de flexibilitate, kata), dar este încurajat în mod expres prin meditație.Considerăm această străduință pentru Shinki ca un scop nobil, dar ne îndepărtăm de o atitudine naivă sau chiar imaginată de „mare altitudine”.Pentru că vrem să ținem cont în mod sobru de fragilitatea fizică, emoțională și spirituală a oamenilor.

Iubitorul Shinki înțelege slăbiciunile și greșelile ființei umane. În tărâmul spiritual include iertarea, care ar trebui să intre în joc și în lupta împotriva așa-numiților „răi”. Arta noastră marțială ar trebui să includă și reconcilierea nu numai cu ceilalți, ci și cu sine.

Deci, exercițiul nostru constă din Kenjutsu, Daitoryu Aiki Jujutsu, Aikido, exercițiu Ki (Qi Gong) și meditație.

Desigur, acest lucru presupune că competiția și delimitarea dintre Daitoryu Aiki Jujutsu și Aikido pe de o parte și între Aikido pre-război și Aikido postbelic, pe de altă parte, nu joacă un rol pentru noi.

Atât Daitoryu Aiki Jujutsu, cât și Aikido de dinainte de război fac parte din Shinkiryu Aiki Budo, în timp ce în cele din urmă ne propunem o mișcare lină plină de ki.